Kineziológiai tapaszokon túl...

Köpölyözés - Mikor, miért és hogyan érdemes használni?

Aligha létezik még egy olyan méregtelenítési megoldás, ami olyan gazdag múltra tekintene vissza, mint a köpölyözés. A vákuumon alapuló módszer jótékony hatását már az ókori Kínában és Perzsiában is ismerték, napjainkban pedig egyre többen fedezik fel ennek a kíméletes, mégis hatékony eljárásnak a csodáit. Cikkünkből kiderül, pontosan mik az előnyök, milyen panaszokra nyújt megoldást és milyen trükkökkel tehető még eredményesebbé a köpölyös kezelés.

 

2018.12.11 10:52
Masszázskellékek? Minek?

A masszázs volt, van és lesz

A gyógyeljárások közül is kiemelkedő masszázs számos nép kultúrájában megtalálható. A klasszikustól kezdve (svédmasszázs) az ayurvedikuson át egészen a Shiatsuig számos típust különböztetünk meg. Legyen szó bármelyikről, a megfelelő segédeszközök, krémek és olajok alkalmazása nélkül aligha érhetünk el hatásos és tartós eredményeket, ha kezelésre adjuk a fejünket. Akár komplett vendégkörrel rendelkezünk, akár csak otthoni felhasználásra keresünk masszázskellékeket, járjunk el körültekintően a kiválasztás során!

10+1 gimnasztika labda gyakorlat

A gimnasztika labda az egyik legrégebb óta használt fitness eszköz. Népszerűségét köszönheti annak, hogy rugalmasságát, instabilitását kihasználva sokféle izomcsoportot mozgathatunk meg vele. Mivel egyszerű tornagyakorlatok is könnyedén végrehajthatóak a segítségével, gyakran használják rehabilitációs célokra is. Ez a sokoldalú edzőeszköz az edzés minden fázisában használható, így nemcsak a gyakorlatok alatt, hanem bemelegítéshez és levezetéshez, nyújtáshoz is alkalmas lehet.

Nézzünk néhány egyszerű, könnyen kivitelezhető tornagyakorlatot!

2022.11.23 12:27
Mire jó a cross tape?

Sokat hallhattunk már a kineziológiai tapaszokról melyek mellett egyre többször felmerül a cross tape vagy másnéven gitter tape vagy rácsos tapasz használata is. Mi is a cross tape valójában, milyen hatása van és kik számára ajánlott igazából? Olvassa el részletes leírásunkat a termékről!