Kineziológiai tapaszokon túl...

Masszázskellékek? Minek?

2018.12.11 10:52
Masszázskellékek? Minek?

A masszázs volt, van és lesz

A gyógyeljárások közül is kiemelkedő masszázs számos nép kultúrájában megtalálható. A klasszikustól kezdve (svédmasszázs) az ayurvedikuson át egészen a Shiatsuig számos típust különböztetünk meg. Legyen szó bármelyikről, a megfelelő segédeszközök, krémek és olajok alkalmazása nélkül aligha érhetünk el hatásos és tartós eredményeket, ha kezelésre adjuk a fejünket. Akár komplett vendégkörrel rendelkezünk, akár csak otthoni felhasználásra keresünk masszázskellékeket, járjunk el körültekintően a kiválasztás során!

SMR és Fascia hengerek kínálatunkban

Az SMR masszázshengerek elsősorban a bőr felszínéhez közel elhelyezkedő lágy szövetek átmozgatására alkalmasak. Különösen hasznosak, ha izomfájdalmak megszüntetéséről van szó, illetve ha csomókat, úgynevezett trigger pontokat oldanánk fel segítségükkel. Az ülőmunkát végzőknek legalább annyira javasoljuk a masszázshengerek használatát, mint azoknak, akik napi szinten vagy versenyszerűen sportolnak. Ha a cél az izmok és kötőszövetek lazítása, a Fascia hengerek mellett is dönthetünk, melyeket a gerincoszlop mentén, a vádli környékén, sőt a talpakon is alkalmazhatunk.

 

Vérbőségfokozó masszázslabdák

A különböző méretekben kapható, sima és érdes felületű masszázslabdákkal izmainkig is elérhetünk. Bár egy tapasztalt masszőr munkáját nem helyettesíthetjük alkalmazásukkal, könnyedén fellazíthatjuk segítségükkel a fájdalmas gócpontokat, főként a lapocka és vállizom területein. Ezek mindegyike otthoni körülmények között is használható.

 

Általános és specifikus masszázskrémek

A masszázskrémek közül hagyományos illatmentes és speciális hatóanyagokat tartalmazó készítményeket is választhatunk. Sport- és reumamasszázsra mindenképpen olyan krémek használatát javasoljuk, melyek melegítő és/vagy hűsítő hatással bírnak attól függően, hogy az adott testrészt stimulálni vagy nyugtatni szeretnénk. Ha inkább a relaxáció a cél, kellemes aromákkal bíró masszázskrémek mellett is letehetjük a voksunkat az ízlésünknek megfelelően. Egy jó tanács: ügyeljünk a bőrirritáció elkerülésére! A használni kívánt masszázskrémek csak minimális hozzáadott illatanyagokat tartalmazzanak!

 

Sport és antistressz masszázsolajok

A masszázsolajok elengedhetetlen kellékei az aromaterápiás kezeléseknek. Ezekre a termékekre egyaránt jellemző, hogy sikamlóssá teszik a bőr felületét, de nem hagynak maguk után kellemetlen, zsíros érzést. Hidratálják a bőrt, táplálják és méregtelenítik azt. A maximális hatás érdekében érdemes a fürdőzést néhány órán át kerülni az aromaterápiás kezelések után, hogy az olajnak legyen ideje felszívódni. Válasszunk a készítmények közül a bennük található alapanyagok szerint, vagy a masszázs kimenetelét (fájdalomcsillapítás, hangulatjavítás, görcsoldás) figyelembe véve!

 

Nézze meg Ön is a masszázs kellékeket kínálatunkban, és rendeljen webáruházunkból gyors házhoz szállítással országszerte!

  Masszázskellékek      Masszázsolaj    Masszázskrémek