Kineziológiai tapasz, sérülésekre, fájdalmakra

Kineziológiai tapasz színek, milyen színűt válasszak?

2018.12.11 10:43
Kineziológiai tapasz színek, milyen színűt válasszak?

Milyen színűt válasszak? Van a színeknek hatása? Mikor milyen színűre van szükség? A szín csak divat kérdése?

Kineziológiai tapasz színek, minden információ egy helyen a kineziológiai tapasz színekről >>

 

Mire jó a kineziológiai tapasz?

A kineziológiai tapaszok áldásos hatása ma már senki előtt nem titok, rengeteg információnk van arról, hogy kiegészítő gyógymódként milyen sokat segíthetnek a különféle mozgásszervi problémák esetén. Azt is tudjuk, hogy az emberi bőrhöz hasonló anyagból készült rugalmas és légáteresztő tapaszok kémiai hatóanyagok és mellékhatások nélkül enyhítik a fájdalmat, rögzítik a sérült lágyszövetet, stabilizálják az ízületeket, valamint csökkentik a gyulladások és izomgörcsök kialakulásának kockázatát.

 

A kineziológiai tapasz színek hatásmechanizmusa

A különböző színű fájdalomcsillapító tapaszok anyagukban és funkciójukban nem térnek el egymástól. Egyik sem tartalmaz gyógyhatású készítményt, kizárólag a helyes felhelyezés révén hat. Ennek ismeretében teljesen jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor végül is mi az értelme a színeknek? A válasz egyszerű: a színterápia. Azon túlmenően, hogy a színek befolyásolják a lelkiállapotunkat, az egészségünkre is hatást gyakorolnak, többek között az anyagcserére, az ideg- és az immunrendszerre.

 

Színekre bontva

Általánosságban elmondható, hogy a kineziológiai tapasz színek közül a meleg színek energetizálnak, az izmok lazítását segítik elő, míg a hideg színek hűsítenek, így inkább a gyulladáscsökkentésben játszanak szerepet. Vegyük sorra őket!

Kék: hideg szín, hűsít, mégis nyugalmat áraszt, ezért a kék szín nyugtató, görcsoldó hatású, és főleg gyulladáscsökkentésre javallott.

Pink: meleg szín, szintén nyugtató hatást gyakorol a testre, és segít az izmok ellazításában.

Piros: meleg szín, amely energetizál, serkenti a vérkeringést, és áldásos hatást gyakorol az izomgörcsökre. Gyulladás esetén kerülendő, arra inkább a hideg színek jelenthetnek gyógyírt.

Narancssárga: ez a meleg szín enyhíti az izomgörcsöket és serkentőleg hat az immunrendszerre.

Citromsárga: élénkítő hatásának köszönhetően nemcsak az idegrendszerre hat jól, hanem ízületi gyulladások esetén is érdemes ezt a színt választani.

Zöld: relaxációs hatásából kifolyó inkább nyugtat, használata ízületi gyulladásra javasolt.

Lila: egyszerre foglalja magába a kék hűsítő és a piros energetizáló hatását.

Fekete: ez a szín fokozza a kék és a piros hatását.

Bézs: semleges testszín semleges hatással.

kineziológiai tapasz színek

 

Webáruházunk hatalmas kinesio tape kínálatában minden szalag és kiegészítő megtalálható. Ezek a termékek ma már nem hiányozhatnak a sportolók, aktív életet élők eszköztárából. Adja le rendelését egyszerűen, online! Válassza ki az Önnek megfelelő színt itt!

Hogyan tudnak segíteni a különböző színű tapaszok a fájdalom enyhítésében? >> VÁLASSZA KI ITT << melyik testrészre szeretné ragasztani és a részletes felhelyezési útmutató segítségével máris elkezdheti a kinezio taping terápiát!