Kineziológiai tapasz, sérülésekre, fájdalmakra

Milyen fájdalomcsillapító tapasz, egyáltalán mi a kineziológiai tapasz?

2017.09.21 15:03
Milyen fájdalomcsillapító tapasz, egyáltalán mi a kineziológiai tapasz?

A kineziológiai tapasz, vagy más neveken kinesiology tape, kinesio tape alkalmazása a különböző mozgásszervi problémák, fájdalom kezelésének egyik legismertebb és leghatékonyabb kiegészítő-kezelési módszere. Egy olyan, emberi bőrhöz hasonlóan rugalmas, könnyedén felragasztható tapasz, amelyet leggyakrabban izomfájdalmak, húzódások, illetve egyéb mozgásszervi panaszok és fájdalmak enyhítésére alkalmaznak.

Akár szabadidős tevékenységként űzzük, akár egy rehabilitációs folyamat részeként végezzük, tény, hogy a sport egyre nagyobb szerepet játszik a mindennapi életünkben. Ennek megfelelően a sportgyógyászatnak is megnőtt a piaca, és ma már rengeteg eszköz és kiegészítő termék közül válogathatunk. Webáruházunkban főként a fitnessre fektetjük a hangsúlyt, de termékeink számos sportágban jelen vannak – gondoljunk csak a legutóbbi pár olimpián a sportolók, atléták által viselt kineziológiai tapaszokra, amelyek azóta hatalmas karriert futottak be. A kinesio tape néven is ismert fájdalomcsillapító tapasz egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sportgyógyászati eszközök piacán, rengeteg sportoló testén láthatjuk a harcművészektől a kajakosokig.

Webshopunk széles körű választékkal várja vásárlóit – válasszon a hétköznapi használatra kitűnő Asiamed és Nasara tapaszok közül, tekintse meg a kedvező ár-érték aránnyal és rendkívül széles termékpalettával rendelkező Acutop termékeket, vagy próbálja ki a profi sportolók által kedvelt német prémium márka, az Elyth kinesio tape darabjait!

Acutop, Asiamed, Nasara, és Elyth kineziológiai tapasz termékeinkről bátran érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén – igyekszünk hasznos és kimerítő választ adni kérdéseire.

Tovább a fájdalomcsillapító tapasz részletes ismertetéséhez>>

Mikor használható a fájdalomcsillapító tapasz? >>

kineziológiai tapasz, fájdalomcsillapító tapasz youtube videó

 

Kinezio tape - fájdalomcsillapító tapasz ismertetése

A köznyelvben kinesio tape-ként is ismert, bőrre könnyedén felragasztható javarészt pamut alapanyagból előállított, egyénileg is alkalmazható elasztikus szalag, fájdalomcsillapító tapasz. Használata hirtelen fellépő izomfájdalom, húzódás, és egyéb mozgásszervi panasz, illetve heveny fájdalom csillapítására javasolt.
Jótékony hatásainra szélesebb körben előszőr a sportban figeltek fel. Rendkvül hamar elterjedt az élsportolók körében, mivel sportolók kisebb sérüléseket, akár meccs és edzés kihagyás nélkül ki tudnak heverni a használatával. Komolyabb sérülések esetén pedig a rehabilitáció, és az újrakezdés már-már nélkülezhetetlen eszközévé vált. Biztonság érzetet ad a sportolónak az újrakezdés során és nem gyengíti el az izmokat, ínszalagokat. A sportnak és a tévéközvetítéseknek hála mára már egyre elterjedtebb termék. A kineziólógiai tapaszt, mint fájdalomcsillapító tapasz használják napjainkban élsportolóktól kezdve kis gyermekeken át egészen a legidősebb minden korosztály mozgásszervi és egyéb panaszaik, fájdalmaik csökkentésére és kezelésre, akár más terápiák kiegészítőjeként is.

 

6+1 érv a kineziológiai tapasz mellett

 • Használata egyszerű: bárhol és bármikor felhelyezhető;
 • széles körű alkalmazási lehetőségeket biztosít (térd, gerinc, stb.);
 • nem tartalmaz kémiai hatóanyagokat, a legtöbb esetben nem okoz bőrirritációt;
 • eddigi ismereteink szerint mellékhatások nélkül, teljes biztonsággal alkalmazható;
 • jól tapad, a mozgást nem, vagy csak kis mértékben korlátozza;
 • stabilizálja, ezáltal nyugtatja az izmokat és izomszöveteket egyaránt;
 • hatékonyan csillapítja a fájdalmat, méghozzá gyógyszerek nélkül.

 

Mikor használható?

 • Izomhúzódás, zúzódás, ficam és ínszalagsérülés esetén;
 • túlzott izomfeszesség, illetve görcs enyhítésének okán;
 • ízületi vizenyősség megszüntetésének érdekében;
 • mozgásszervi rehabilitáció vagy gyógytorna során;
 • sőt akár menstruációs panaszok, görcsök fennállásának esetén is!

Fájdalomcsillapító tapasz alkalmazása

 

Hogyan távolítható el?

A különböző tapaszok eltérő erősségű ragasztóréteggel rendelkezhetnek, illetve az eltávolítást nagyban befolyásolja az is, hogy hány napja, melyik testrészén van a szalag a viselőjén. A fájdalommentes eltávolítás érdekében javasoljuk, hogy a kinezio tape-et nedvesen, amenyiben lehetősége van rá akár a zuhany alatt, vagy a kádban ülve távolítsa el! Feszítse meg a bőrt az adott felületen, és a szőrzet növekedésével megegyező irányba rántsa le a tapaszt! Eltávolításhoz ugyancsak használhat külön vásárolható eltávolító sprayt vagy folyadékot.

 

Tapaszos színterápia? Létezik, és működik!

Bizonyított tény, hogy lelki- és egészségügyi állapotunkat a színek nagyban befolyásolják - nincs ez másként a színes kineziológiai tapaszokkal sem! A meleg tónusú modellek segítenek a gyógyulás folyamatának felgyorsításában, a fájdalom enyhítésében. Ezzel szemben a hideg árnyalatokkal bíró termékek nyugtatják és hűsítik az érzékeny területeket.

Bizonytalan a megfelelő színű tapasz kiválasztását illetően? Kérje szakértőnk segítségét - találják meg közösen az Ön számára legoptimálisabbat Acutop, Asiamed, Nasara vagy Elyth termékeink között!Fontos!

A fájdalomcsillapító tapaszt speciális taping technikával, kizárólag szakavatott orvosok, gyógytornászok és fizioterapeuták tudják pontosan felhelyezni! Kérjük, amennyiben Ön is a kineziológiai tapasz használata mellett dönt, forduljon szakemberhez annak helyes alkalmazása érdekében!

Kineziológiai tapasz és szalag

Szeretne még többet tudni Acutop, Asiamed, Nasara vagy Elyth termékeinkről? Bizonytalan a rendelést illetően? Keressen minket elérhetőségeink valamelyikén - örömmel választ adunk felmerülő kérdéseire!

Néhány kiemelt ajánlatunk fájdalomcsillapító tapasz kínálatunkból:

Tekintse meg a teljes kineziológiai tapasz választékunkat! Kattintson!