Kineziológiai Szalagok, Kineziológiai Tapaszok

Kineziológiai szalagok, kineziológiai tapaszok

Válasszon igényeinek megfelelően több mint száz elérhető szalag közül! A fájdalomcsillapító tapaszokat több terméktulajdonság alapján kategorizáltuk, így a szűrő kereső segítségével biztosan sikerül meghozni a legjobb döntést. Legyen szó akár a hétköznapi használatról vagy akár a profi sportolókról az ASIAMED és az ACUTOP kineziológiai tapaszok széles kínálata minden igényt lefed!

Szűrés törlése

Sportsérülés? Ízületi bántalmak? Tapassza le a fájdalmat!

 

Ismerkedjen meg a kineziológiai szalagok áldásos hatásaival!

A kinesio tape japán találmány: Kenzo Kase orvos-csontkovács készítette el az első példányt, utat nyitva ezzel a sérült testrészek, végtagok mielőbbi gyógyulása felé. A speciális fájdalomcsillapító tapaszok izom- és ízületi regenációt gyorsító hatásának titka a stabil tapadás, mely kellő rugalmassággal párosul, emellett a gyógyászati segédeszközök víz- és légáteresztő kialakítása sem elhanyagolható.

A szalagok különlegessége abban rejlik, hogy kémiai reagensek segítsége nélkül veszik fel a harcot a szabad mozgást korlátozó, fájdalmas sérülésekkel szemben.

 

A kineziológiai tapaszok jótékony hatásai:

 • csökkentik a fájdalomérzetet;
 • serkentik a vér és a nyirokfolyadék keringését;
 • csillapítják a terhelést, gátolják a gyulladások kialakulását;
 • lazítják a bőrt és a bőr alatti kötőszöveteket;
 • csökkentik az izomgörcsök kialakulásának kockázatát.

Milyen panaszok, problémák esetén javallott kineziológiai szalag felhelyezése?</h3

 • Sportsérülések;
 • idegi eredetű fájdalmak;
 • gerincbántalmak, gerincferdülés;
 • húzódás, ficam;
 • izomgörcsök;
 • testtartás-javítás;
 • nyak-, hát- és deréktáji panaszok;
 • ízületi gyulladások;
 • műtétek utáni rehabilitáció kiegészítéseként.

Fontos tudni, hogy a kineziológiai tapasz felhelyezése gyakorlatot, szakértelmet kíván, ezért mindenképpen keresse fel orvosát vagy gyógytornászát, és bízza rá a műveletet! Az orvosi közreműködés nemcsak a tapasz megfelelő használata miatt ajánlott, hanem az átfogó kivizsgálás elvégzése okán is, ami ahhoz szükséges, hogy kizárja azokat a betegségeket, sérüléseket, melyek esetében ellenjavallott a kineziológiai szalag alkalmazása.

 

Kineziológiai szalagok remek áron, óriási választékban

Felkeltette érdeklődését ismertetőnk? Tegyen próbát, és tapasztalja meg saját bőrén a fájdalomcsillapító tapaszok előnyeit! Webshopunkban megbízható márkák variábilis kínálata várja, melyben könnyedén rátalálhat a megfelelő típusra és kiszerelésre, akár a hétköznapi alkalmazásra szánt Asiamed pamut, akár a kifejezetten sportolók számára kifejlesztett Acutop Pro Sport tape áll közelebb életformájához. Válogasson célzottan, és szerezze be termékeinket kedvező feltételekkel, gyors házhoz szállítással!

 

ACUTOP Pro Sport, ACUTOP Premium és ASIAMED Synthetic tape kineziológiai tapaszok, szalagok profi felhasználásra, sportolóknak! Gyors regenerálódás profiknak!

Elyth tape A profi sportolók az átlagosnál nagyobb fizikai igénybevételnek vannak kitéve. Speciális étrendet és előre megtervezett edzéstervet követnek, szigorú napirendet tartanak be azért, hogy képesek legyenek a maximumot kihozni magukból és elérjék a céljaikat.

A sokszor megterhelő edzéseken és a versenyeken gyakori, hogy a sportolók eljutnak a teljesítőképességük határára. Ez könnyen odáig fajulhat, hogy sportsérülést szenvednek. A megterhelő edzés is elég ahhoz, hogy az izmoknak, az ízületeknek regenerálódásra legyen szüksége. A gyors gyógyulás nagyon fontos ezen a területen, ezért is ajánljuk az ACUTOP Premium, ACUTOP Pro Sport és ASIAMED Synthetic tape-et profi felhasználásra. A kinesio tape-nek ez a típusa kifejezetten a profi sportolók gyógyulását, regenerálódását segíti elő. Az ACUTOP tape használatával és ASIAMED tape használatával a sportoló hamarabb vissza tud térni az edzések, versenyek világába anélkül, hogy fájdalmakkal kellene élnie.

Az ACUTOP Premium és ACUTOP Pro Sport tape illetve ASIAMED Sythetic tape kifejezetten sport tape-nek tervezett változata a kineziológiai tapaszoknak, ami azt jelenti, hogy sokkal többet bír, mint az átlagos kinesio tape. Az ACUTOP tape és ASIAMED tape speciális alapanyagból készül, ami tapintásra, érzetre, vastagságra és nyújthatóságra is hasonló az emberi bőrhöz. Ez a rugalmas, puha pamutvászon akril ragasztó réteggel van kiegészítve, ami anélkül illeszkedik a bőr felszínére, hogy kellemetlen húzó érzést okozna. Az ACUTOP tape és ASIAMED tape ellenálló, jól bírja az igénybevételt, tehát akár egy kinesio tape használata a kezelés végéig elegendő lehet, öt napon keresztül a bőr felületén képes maradni. 

A sport tape légáteresztő, vízálló, gyorsan megszárad, nem szakad, nem gyűrődik és nem válik fel a bőrről, hatékonyan stabilizál, serkenti a keringést, húzza le a duzzanatot és csökkenti a fájdalmat. Az izmokról leveszi a terhelést  és segíti a gyors regenerálódást. Az ACUTOP tape és ASIAMED tape segítségével ugyanolyan aktív hétköznapokat élhetnek meg a sportolók, tarthatják magukat a megszokott napirendjükhöz, mert a sokoldalú és hatékony sport tape nem akadályoz semmilyen tevékenységben, miközben végzi a dolgát is.

Kineziológiai tapaszok nem csak sportolóknak: Asiamed és Acutop fájdalomcsillapító tapaszok hétköznapi használatra!

Sokan küzdenek mozgásszervi problémákkal, izom és ízületi fájdalmakkal, amik a hétköznapi életre rányomják a bélyegüket. A hosszú távú ülőmunka, a mozgásszegény életmód vagy az egyedi fizikai jellemzők mind fájdalmas tüneteket tudnak produkálni. Kisebb sérülések, duzzanat, véraláfutás, húzódás is kellemetlen akadálya lehet a mindennapoknak.

Létezik megoldás, méghozzá olyan, amihez nem kellenek gyógyszerek vagy drága kezelések, nincs szükség utazásra vagy olyan gyógymódra, ami nehezen elérhető. A kineziológiai tapaszok a taping terápia eszközei. A kineziológiai tapaszokat elsőként a sportolóknál kezdték el alkalmazni, méghozzá sikerrel. A szakszerűen felhelyezett tapaszok a test különböző pontjain enyhítették a ficam, izomláz, húzódás stb. okozta fájdalmat, regenerálták és gyógyították az izmokat, ízületeket. A kineziológiai tapaszok ezen tulajdonságai nemcsak a sportolóknak, hanem az átlag embereknek is gyógyírt nyújt a fájdalommal szemben.

A fájdalomcsillapító tapasz észrevétlenül megbújik a ruha alatt, anélkül lehet viselni, hogy akadályozna a mozgásban vagy kellemetlen élményt adna. A webshopunkban egyszerűen meg tudja rendelni a kineziológiai tapaszokat, méghozzá széles kínálatból. Gyors kiszállítással és jó ár-érték aránnyal garantáljuk a minőségi termékeket és szolgáltatásokat. Adjon egy esélyt a kineziológiai tapaszoknak és próbálja ki például az Asiamed vagy a Acutop fájdalomcsillapító tapaszokat magas pamut tartalommal!

A kineziológiai tapaszok használata biztonságos, nincsen semmilyen mellékhatásuk, nem tartalmaznak kémiai hatóanyagot, csupán mechanikus úton fejtik ki a gyógyhatást. Bőrbarát anyagból készülnek, többféle színben, akár testszínű változatban is elérhetőek. Jó tudni, hogy a színeknek is terápiás hatásuk van, így nem mindegy, hogy melyik változatot ragasztja fel a szakember.

Szívesen vesszük megkeresését, hiszen tudjuk, hogy sok kérdés adódhat, amire válaszolni kell. Segítünk a választásban és a rendelésben is, ha felkeres minket a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén!

 

Kineziológiai szalagok és tapaszok, illetve azok felhelyezése

A modern gyógyászati segédeszközök ismert és elismert képviselője a kineziológiai szalag vagy más néven az elasztikus tapasz. Ma már elterjedt az alkalmazása, nemcsak olimpiákon tűnnek fel a színes tapaszok, profi sportolókra ragasztva. Bárkinek segítenek a szakszerűen felhelyezett kineziológiai tapaszok, aki mozgásszervi panaszokkal, illetve ezzel párhuzamosan fájdalommal küzd.

A kineziológiai szalag természetesen csak akkor tudja maximálisan kifejteni a hatását és segíteni a regenerálódást, gyógyulást, ha szakszerűen került felhelyezésre. Nem véletlenül van szó egy külön technikáról, ugyanis a kineziológiai szalag a bőrre felragasztva képes aktiválni a bőr alatti reflexköröket. A jól felhelyezett fájdalomcsillapító tapaszok pozitív hatása már a 3. napon jelentkezik. Javul a vérkeringés, csökken a fájdalom, az izmokat megtámasztja, valamint csökkenti a gyulladást.

Többféle ragasztási technika is létezik, a tapaszok hatása ezek megválasztásától függ. A kineziológiai szalagokat tiszta bőrfelületre szabad felragasztani.  A technika mellett a tapaszok színének megválasztása is lényeges, hiszen színterápiával szintén hozzájárulnak a gyorsabb gyógyuláshoz, a konkrét cél eléréséhez. A probléma alapos megismerése után a szalagokat méretre és formára kell vágni,  felhelyezni az előkészített bőrfelületre. Létezik nyiroktechnika, izomtechnika, fascia technika, szalagtechnika és korrekciós technika, attól függően, hogyan ragasztják fel a kineziológiai szalagot.

A minőségi kineziológiai tapaszok beszerzése az előfeltétele annak, hogy a szalagokkal való terápia maradéktalanul elérje a célját. A webáruházunkban széles kínálatot talál kineziológiai szalagokból és tapaszokból, amiket jó áron, gyors kiszállítással tud megrendelni tőlünk. Érdeklődjön termékeinkről a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, munkatársaink mindenben szívesen segítenek!

 

Minden, amit a kineziológiai tapaszokról, szalagokról tudni érdemes

kineziológiai tapaszA sportközvetítéseken gyakran lehet látni, hogy a sportolók a legkülönfélébb testrészeiken – látszólag sérülésmentes részeken – színes csíkokat, tapaszokat viselnek. Ön is látta már, de sosem tudta, hogy mire való? Ezek a kineziológiai tapaszok, melyekről mindent megtudhat az alábbiakban.

A kineziológiai tapaszt az 1970-es években fejlesztette ki Dr. Kenzo Kase, de igazán csak az 1980-as évek közepétől kezdett elterjedni, viszont onnantól kezdve nagyon gyorsan meghódította a világot. A kineziológiai tapasz a test legkülönbözőbb pontjain használható. Jó hatással van a nyak- és vállfájdalmakra, a karokban és a lábakban keletkezett sérülések gyógyítására, valamint ízületi gyulladásokra, de még az izomgörcsök megelőzésére is használható.  Nagyon nagy előnye, hogy a mozgást nem akadályozza, ezért bátran viselhető sportolás közben is, ilyenkor is kiváló támasztékot nyújt az izmoknak. Minden sportoló tudja, hogy egy sérülés után az adott izom sokkal könnyebben sérül meg újra, ezért jobban is kell rá vigyázni. Kineziológiai tapasz használatával ez a kockázat csökkenthető. Megfelelő tartást biztosít a problémás területnek, anélkül, hogy közben akadályozná a mozgást. Így elősegíti, hogy a sérülékeny izomcsoport is újra megerősödhessen.

A kineziológiai tapaszt napjainkban már előszeretettel alkalmazzák a műtét utáni rehabilitáció alatt, illetve mozgásszervi problémák esetén is. Népszerű például gerincműtétek után, mert nagyszerű plusz támaszt nyújt a fájdalmas résznek, stabilizálja azt. A kineziológiai tapasz sokoldalúsága ezzel még nem ért véget! Kiváló hatással van a sok ülőmunka miatt megfájduló nyakra is. A sokat ülő emberek általában igen rosszul tartják a hátukat, fejüket, ami hosszú távon komoly fájdalmakhoz vezet. Ennek enyhítésében, sőt, a megelőzésben is nagy szerepe van a kineziológiai tapasznak.

Amennyiben szeretne többet tudni a témával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal! Rendeljen tőlünk kineziológiai tapaszt kedvező áron!