Kineziológiai tapasz, sérülésekre, fájdalmakra

GYIK

2021.05.27 22:53

Gyakran ismételt kérdések  

Melyik kineziológiai tapaszt válasszuk olyan ragasztáshoz, ami sokáig fentmarad? Meddig tart a kineziológiai tapaszos kezelés? Milyen eszközök szükségesek a felragasztáshoz és hol lehet megvásárolni?

- Ügyfeleinktől kapott gyakran felmerülő kérdések és válaszok gyűjteménye.

 

Hol vásárolható meg a kineziológiai tapasz?

Az általunk forgalmazott kineziológiai tapaszok országszerte több patikában és gyógynövény boltban illetve honlapjaink valamelyikén keresztül is megvásárolható.

További részletek: https://kineziologiaitapasz.hu/hol-kaphato

Nagykereskedőként, viszonteladó partnerünkként megvásárolhatja cégünktől bejelentkezés vagy regisztráció után a terméket a KineziológiaiTapasz.hu webshopban. Amennyiben szakemberként vagy sportolóként rendelné meg a terméket, úgy kérjük látogasson el Sportgyógyászati Webáruházunkba, ahol szintén megvásárolhatóak termékeink!

Mit jelentenek a színek? Miért fontosak?

A kineziológiai tapasz színeivel kapcsolatban további információkat itt talál: https://kineziologiaitapasz.hu/milyen-szinu-kineziologiai-tapaszt-valasszak

Meddig maradhat fent a kineziológiai tapasz?

Több tényező is befolyásolhatja, hogy a tapaszok milyen tartósak maradnak a bőrre ragasztva. A gyengébb minőségű tapaszok könnyen felpöndörödnek, a széleken kirojtosodnak, ezáltal viseletük kényelmetlen lesz, valamint már funkcióját sem tartja meg a tapasz. Lehet azonban erősíteni ezeknek a tapaszoknak a tapadási képességét tape ragasztó használatával. Ez a ragasztóspray arra lett ugyan kifejlesztve, hogy jobb tapadást biztosítson abban az esetben amikor a kineziológiai tapaszokat egymásra ragasszuk 2 vagy akár több rétegben is (pl. keresztezéskor), de jó szolgálatot tesz az tapaszokra kasírozott akril ragasztóréteg erősítésében is. Másik fontos szempont még, hogy a ragasztott bőrfelületet megfelelően zsírtalanítsuk és lehetőség szerint szőrtelenítsük. A tapaszok anyaga is befolyásolhatja azt, hogy meddig maradnak fent megfelelően a tapaszok. A nylon anyagú tapek ugyanis gyorsabban megszáradnak, mint pamut társaik. Hogy miért fontos ez? Egy alaposan felragasztott kineziológiai tapaszt sokkal könnyebb átnedvesedett állapotban eltávolítani, hiszen ezáltal a ragasztó is nedvessé válik és így a tapaszok eltávolítása teljesen fájdalommentes. Ezért ha szeretnénk, hogy a ragasztás tartósabb legyen, akkor mindenképpen legyünk óvatosak a tapaszok teljes megszáradásáig. Összességében elmondható tehát, hogy egy ragasztás egy naptól akár egy héten át is kitarthat.

 

Meddig szükséges fenthagyni a kineziológiai tapaszokat?

Az adott problémától függően elég lehet akár egy ragasztás is, de előfordulhat, hogy heteken keresztül ragasztanunk vagy ragasztatnunk kell a megfelelő hatás elérése érdekében. Mivel a kineziológiai tapaszok nem tartalmaznak hatóanyagot, működésüket főként mechanikai úton fejtik ki, ennek megfelelően a hatásukat azonnal fejtik ki és különösebb mellékhatása nincsen a tapaszok használatának.

 

Hogyan kell a tapaszt felragasztani? 

A kineziológiai tapasz felhelyezésével kapcsolatos részletes információkat az a következő oldalon találja: https://kineziologiaitapasz.hu/felhelyezese

Külön-külön testrészekre lebontva adunk segítséget a kineziológiai tapasz felragasztásához. Néhány útmutatóhoz képes lépésről-lépésre útmutató vagy akár videó is rendelkezésre áll, hogy a tapaszokat akár otthon is felragaszthassa.

 

Van-e a kinezio tapeknek mellékhatása?

Mivel nem tartalmaznak semmiféle hatóanyagot, így ebből kifolyólag a tapaszoknak nincsen mellékhatásuk. A kinezio tapaszok felragasztását biztosító akril ragasztó is bőrbarát. Figyeljünk azonban, hogy egy jó tapadásúra sikerült ragasztás, ami esetleg még ragasztó sprayvel is meg van erősítve eltávolításkor megsértheti a bőr felső hámrétegét. Javasoljuk, hogy a kinezio tapet benedvesítés után távolítsuk el, így a bőrön lévő ragasztómaradványok is elkerülhetőek.

Milyen eszközök szükségesek a felragasztáshoz?

Kétségtelen, hogy van néhány eszköz amivel megkönnyíthető a kinezio tape ragasztása, de ezek nem feltétlenül szükségesek a használatához. Egy speciális teflonbevonatos kötszerolló vagy egy ragasztóspray jó szolgálatot tesz hosszútávon, amennyiben rendszeres felhasználói vagyunk a tapaszoknak. A speciális teflonbevonatú olló nemcsak a a kineziológiai tapaszok vágásához hanem egyéb olyan kötszerekhez ragasztószalagokhoz is hasznos lehet, melynél kellemetlen, hogy a ragasztózott oldal az olló vágóéléhez tapad a vágás közben. A teflonbevonat ugyanis megakadályozza, hogy a vágóeszközhöz tapadjon a tapasz. A ragasztóspray pedig növeli a elragasztott tapaszok tartósságát, főleg azokban az esetekben, amikor a kinezio tapek több rétegben vannak ragasztva, vagy éppen egymást keresztezik.

 

Mi a különbség a nylon és a pamut kineziológiai tapaszok között?

A nylon kineziológiai tapaszok gyorsabban száradnak pamut társaiknál, kevésbé rojtosodnak a széleken és rugalmasabb ragasztást érhetünk el vele. Ugyanakkor a pamut kinezio tape természetesebb hatást kelt viseletében. Amíg a tapasz nedves, addig könnyebben eltávolítható, ha szeretnénk tartósan viselni egy-egy ragasztást, akkor várjuk meg míg megszárad, mert vizes állapotban igencsak sérülékeny.


További kérdése van? Írjon nekünk: duoker@duoker.hu