Nem Elasztikus Sport Tapasz, Klasszikus Tape

Nem elasztikus sport tapasz, klasszikus tape

Kínálatunkban nem csak a modern kinesio tape, hanem a klasszikus sport tapaszok is elérhetőek. Vásároljon Elyth, Asiamed, vagy BSN Medical szalagot, illetve Foxxoflex rögzítőkötést! Rendeljen még ma, akár 15%-os kedvezménnyel!

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Miben különbözik a nem elasztikus tapasz a kinesio tape-től?

A kineziológiai tapasz egy rugalmas kötszer, amit kiegészítő terápiaként szokás alkalmazni bizonyos mozgásszervi problémák kezelése során. Fő feladata a fájdalomcsillapítás és a gyógyulás elősegítése. A nem elasztikus sporttapasz anyagában merev, rugalmatlan, és ugyancsak sportolási és terápiás célokat szolgál. Mindkettő úgynevezett funkcionális technika alkalmazásával használják, ami azt jelenti, hogy mentesek a különféle kémiai hatóanyagoktól, és pusztán a helyes felhelyezésük által fejtik ki áldásos hatásukat. A modern, elasztikus kineziológiai tapasz a speciális szövésének köszönhetően rendkívül rugalmas, és bőrbarát akril ragasztó réteggel rendelkezik, így közvetlenül a bőrre ragasztják. A nem elasztikus sporttapaszok merev anyagúak – bár a gyengébb minőségű termékek anyagukban kicsit megnyúlhatnak, de semmiképpen sem nyújthatók –, és kevésbé bőrbarát cinkoxid ragasztó réteggel rendelkeznek, éppen ezért nem is közvetlenül a bőrre, hanem valamilyen tape alá való kiegészítő kötszer segítségével szokták felhelyezni. A tape alá való tape-kiegészítő védi a bőrt, a nem elasztikus sport tapasz pedig tartja az ízületet, izmot.

A sporttapasz felhasználási területei

A sporttapasz tehát egy nem elasztikus tape, ami légáteresztő, porózus pamutból készül. A gyógyítás és a prevenció területén egyaránt alkalmazható, mivel a sérülések és az izomfájdalom kezelése mellett azok megelőzésére is alkalmas, elsősorban a bokát, a térdet, a csuklót és az ujjakat illetően. Hatását jórészt tehermentesítéssel fejti ki. A nagy szakítószilárdságú, erős tartást biztosító tape remekül stabilizálja az ízületet ficam és rándulás esetén, és nagyon hasznos az izmokat, ízületeket és szalagokat érintő balesetek, sérülések kezelésében. Akárcsak az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kinesio tape, a nem elasztikus tapasz is komolyan hozzájárulhat a fájdalomcsökkentéshez. Jó tapadásának köszönhetően mindig a helyén marad.

Ha Ön sporttevékenységet folytat, és szeretné megelőzni az izom- és ízületi sérüléseket, vagy épp kezelné a már meglévő problémákat, ismerje meg a nem elasztikus tapaszaink nagy választékát, és tegye próbára termékeinket!