Kineziológiai tapasz, sérülésekre, fájdalmakra

Melyik a legjobb kineziológiai tapasz?

2021.09.21 15:14
Melyik a legjobb kineziológiai tapasz?

Kineziológiai tapasz kínálatunkból választhatóak az egyszerűbb hétköznapi használatra ajánlott standard és a sportolók körében legtöbbször viselt prémium termékek egyaránt. A kineziológiai tapasz márkák termékcsaládjai között többnyire minden felhasználó megtalálhatja a számára legideálisabb tapaszt. Egy kifejezetten jó tapadású kineziológiai tapasz nem biztos, hogy minden testrészre minden alkalommal jó választás, gondoljunk csak a tapasz eltávolítására a használat után!

Melyik a legjobb kineziológiai tapasz? Segítünk a választásban! Olvassa el részletes termékleírásunkat a kineziológiai tapaszok összehasonlítása szerint!

Forgalmazott kineziológiai tapasz márkáink:

Több, mint 10 éve forgalmazunk a sportgyógyászatban gyakran használt termékeket és szolgálunk ki viszonteladókat, szakembereket, sportcsapatokat valamint magánszemélyeket. Ezidő alatt számos visszajelzés érkezett vásárlóinktól a különböző gyártmányú kineziológiai tapaszokkal kapcsolatban. Termékportfóliónk kialakításában jelenleg is kiemelten fontos szerepet töltenek be a kineziológiai tapasz vélemények. Ennek eredményeképpen 4 márka termékét forgalmazzuk webáruházunkban, melyek között mindenki megtalálhatja a számára legjobb kineziológiai tapaszt. Az Asiamed, az Acutop, a Nasara és az Elyth kineziológiai tapaszok között egyaránt megtalálhatóak professzionális valamint standard hétköznapi használatra való kinesiology tapek is.

Kinek melyik a legjobb kineziológiai tapasz?

A kineziológiai tapasz felhasználói körében számos különböző igény merül fel. Előfordul, hogy például egy sportoló kifejezetten olyan kineziológiai tape-t használ, ami sokáig a helyén marad, ezzel szemben pl. gyerekeknél a könnyebb eltávolítás lehet akár a legfontosabb kiválasztási szempont.

A legjobb kineziológiai tapaszok kiválasztásnál fontos szerepet játszanak a következő szempontok:

  • Tapadás
  • Rugalmasság
  • Nyújthatóság iránya
  • Anyaga
  • Mérete: hossza és szélessége
  • Színe, esetleg mintája
  • Hatóanyagtartalom
  • Allergénmentes, bőrbarát
  • Ragasztás típusa és helye

A gyártók többsége a standard kineziológiai tapaszok mellett ún. prémium kineziológiai tapaszokat is kifejlesztett annak érdekében, hogy professzionális felhasználóik igényeit is kielégíthessék. Ilyen például az Acutop Premium, az Acutop Design és a Pro Sport, az Asiamed Synthetic továbbá az Elyth kinesiology tape-k mindegyike. A kineziológiai tapaszok többségét bőrre ragasztáshoz optimalizálják, de számos esetben előfordul, hogy a felhelyezés során egymásra szükséges ragasztani a kineziológiai tapaszokat. Ezek a prémium minőségű kineziológiai tapaszok akár több rétegben is egymásra ragaszthatóak, tape ragasztó spray használatával pedig tovább javítható a tapadásuk. Így akár egy sportoló is nehezebb körülmények között is több napig használhat egyetlen felragasztást. Tapadásukat és rugalmasságukat tekintve mindegyik fentebb említett prémium kinesiology tape jó választás lehet.

Vannak olyan speciális esetek, amikor olyan rugalmas tapaszt érdemes használni a ragasztáshoz, ami nemcsak hosszában, hanem szélességében is nyújtható. Az Acutop 4D kineziológiai tapasz kifejezetten jó választás lehet például a kineziológiai tapasz térdre történő ragasztásához vagy olyan esetekben, amikor a mielőbbi gyógyulás érdekében kifejezetten javasolt az ízület mozgatása.

Anyagukat tekintve a standard klasszikus tapaszok fő anyaga pamut. Ezek a kineziológiai tapaszok 90% feletti pamuttartalom mellett tartalmaznak spandex anyagot, valamennyi kinesiology tape pedig bőrbarát akril ragasztóréteggel van ellátva, csökkentve az allergiás reakciók kialakulásának kockázatát. Van azonban egy kiemelten magas pamuttartalmú kineziológiai tape: az Elyth kineziológiai tapasz egyedülálló 100% pamuttartalommal rendelkezik.