Kineziológiai tapasz, sérülésekre, fájdalmakra

Láthatatlan mellemelő tapasz - kineziológiai tapasz push-up

2023.01.25 13:52
Láthatatlan mellemelő tapasz - kineziológiai tapasz push-up

A bőrünkre ragasztható kineziológiai tapasz működésének alapelve, hogy segíti a testünk ínszalagjainak munkáját. Nincs ez másképpen a melleket tartó ínszalagokkal sem. Bár a kineziológiai tapaszt főként nem erre találták ki, de lássuk be, érdekes lehet ez a felhasználási mód is. Utánajártunk és kipróbáltuk! Lássuk tehát, alkalmas lehet a kineziológiai tapasz mellemeléshez? Hogyan ragasszuk fel?

Utánajárásunknak köszönhetően kiderült, hogy egyáltalán nem számít ritkaságnak a kineziológiai tapasz ilyen módon történő felhasználása. A színésznők Hollywoodban még "Tape Trick"-nek is elnevezték ezt az egyszerűnek tűnő mellemelési technikát. Jó hírünk, hogy néhány hölgy segítségével sikerült letesztelni a módszert. Véleményük, visszajelzésük alapján egyértelműen van benne potenciális lehetőség.

 

Push-up helyett kineziológiai tapasz?

 

Az interneten kapható kifejezetten mellemelő tapaszokról készült vicces videókon mi is sokat nevettünk. Felmerült viszont egyből a kérdés: Lehetne vajon a kineziológiai tapaszt olyan módon felhelyezni, hogy tartson akár egy melltartó helyett is? Több éves tapasztalatunk alapján kipróbáltuk, hogyan ragaszthatnánk fel úgy a tapaszt, hogy az megfelelő tartást biztosítson és segítse a mellizmok feladatát. Azonban valóban érdemes odafigyelnünk arra hogyan alkalmazzuk a kineziológiai tapaszokat láthatatlan mellemelő tapaszként, mert elronthatjuk úgy, hogy valóban nem ér egy fabatkát sem. 

Mire figyeljünk a tapaszok mellre való felhelyezésénél?

Ha láthatatlan tapaszt szeretnénk, akkor érdemes a bézs vagy másnéven testszínű tapaszt választanunk. Az egyik legfontosabb tényező, hogy kellőképpen hosszúra méretezzük a levágott tapaszokat, mert jóval nagyobb súlyt kell megtartania a kineziológiai tapaszoknak. Mindig a mellek alatti részről indítsuk a kineziológiai tapaszokat, nyújtani a szalagot a mellizom felett érdemes, különben a mell zsíros kötőszövetét inkább csak összeráncoljuk, s így nevetséges hatást érhetünk el vele. A mellek méretétől függően különböző mértékben lehet szükséges a tapasz fix részének a letapasztása, a mellek egyedi méretéről függően elképzelhető, hogy nem is tudunk elég masszív tartást adni a kineziológiai tapaszokkal.

Fogadjuk el, hogy a kineziológiai tapasz nem helyettesíti a plasztikai sebészt, tehát nem fogunk vele átütő eredményt elérni, csak a melleket megtartó megnyúlt kötőszövet (másnéven Cooper-féle szalagok) megemelésében segíthet!

Mindenképpen érdemes jobb tapadóképességű (pl. sportoláshoz való szalagot választani, vagy műselyem anyagút), mert akkor kényelmesebbek lesznek a tapaszok a mindennapi viseletben és tovább is a helyükön maradnak. Ebben az alkalmazásban teljesen egyéntől függő, hogy mennyire maradnak tartósak, hiszen itt a tapaszok a rendeltetésszerű használattól eltérve a mell tömegét is meg kell hogy tartsák. Könnyen beláthatjuk tehát, hogy minél nagyobbak a keblek, valószínűleg nem vagy csak kevésbé lesz működőképes ez a felragasztás.

A mellemelő tapasz eltávolítása

Igencsak érzékeny területről van szó, ezért kellő óvatossággal kell a tapaszokat eltávolítani. Mint minden kineziológiai tapasz eltávolításnál, így itt is érdemes a tapaszt vízzel jól átáztatni (pl. fürdéssel, zuhanyzással) és a még nedves tapaszt eltávolítani a bőrröl. Nedves állapotban ugyanis az akril ragasztóréteg fellazul és sérülékenyebbé válik. Amíg a tapasz nem szárad meg, addig óvatosan távolítsuk el a tapaszt, kevesebb kellemetlenséget okozva ezáltal.