Kineziológiai Tapasz Könyökre

A kineziológiai tapaszt rendszeresen használják a könyökízület alátámasztására és fájdalomcsillapítására. Úgy fejti ki hatását, hogy finoman megemeli a bőrt az érintett terület körül, ami segíthet csökkenteni a nyomást és fokozni a véráramlást. Ez javíthatja az ízületi stabilitást, és csökkentheti a fájdalmat és a gyulladást. A kineziológiai szalagot gyakran más kezelési formákkal, például fizikoterápiával vagy gyógyszeres kezeléssel együtt használják, és felhelyezheti képzett egészségügyi szakember vagy önállóan, megfelelő utasításokkal.

Nézet:
Sorrend:
Raktáron
Raktárkészlet:
VAN (Szállítási idő: 1-2 munkanap)
SGY-ANT3-ACU

ACUTOP 4D Kineziológiai szalag sport és terápiás célokra. Minden irányban nyújtható elasztikus tapasz, ezért semmilyen blokkot nem okoz az ízületi mozgásban. A bársonyos, selymes szalag anyag különösen kényelmes illeszkedést és mozgásszabadságot biztosít. Légáteresztő és víz számára áteresztő, de vízálló anyaggal rendelkezik. Amellett, hogy a megfelelő technikával felhelyezve tartja az ízületeket, segíti is a mozgást. Jól alkalmazható térd- könyök-, vállízületek ragasztásánál. Anyaga: nylon (82%), elasztikus spandex (18%) szálakkal. Latexmentes. Használati utasítás: Speciális technika segítségével ragassza tiszta, száraz, zsírmentes bőrfelületre! A szőrzetet előzetesen távolítsa el! A szalag végeit kerekítse le! A felragasztás után dörzsölje meg a ragasztószalagot, ezáltal aktivizálódik a ragasztóréteg. További kérdéseivel kérjük, forduljon szakemberhez, vagy látogasson el a www.kinesioszalag.hu oldalra! Figyelmeztetés: A termék eltávolítását a szőrnövekedéssel megegyező irányban végezze! Esetleges allergiás tünetek vagy bőrirritáció esetén távolítsa el a terméket! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! 


A tartós közvetlen napsütés, magas hőmérséklet (35 Celsius felett) vagy magas páratartalom (65 % felett) ronthatja minőségét.
Nézet:
Sorrend:

A könyök legjellemzőbb sérülései

A könyök olyan összetett ízület, amelyet a csontok, az izmok, az inak és a szalagok hálózata alkot. Ennek következtében a könyök sérülései sokféle formában jelentkezhetnek, beleértve különböző gyulladásokat pl. teniszkönyök, golfkönyök, szalagsérüléseket, ficamokat stb. Fontos megjegyezni, hogy a könyök sérülései számos okból adódhatnak, beleértve az ismétlődő mozgásokat, a túlzott terhelést és az egyéb sérüléseket is. Ha sérülést észlelünk a könyökön, akkor fontos az orvos vagy más egészségügyi szakember felkeresése a pontos diagnózis és a megfelelő kezelés érdekében.

Kinesio-taping könyökre

A kineziológiai tapasz használata nemcsak a meglévő sérülések kezelésében segíthet, hanem azok megelőzésében is. Fontos megjegyezni, hogy a tapasz önmagában nem jelent teljes védelmet. Ha ismétlődő mozdulatokat végzünk, például sportolás vagy munka közben, fontos figyelni a testtartásunkra és az adott mozdulat megfelelő technikájára. A helyes testtartás és technika segíthet csökkenteni a könyöksérülés kockázatát. Fokozatos funkcionális edzéssel szintén hozzájárulhatunk a könyöksérülések elkerüléséhez.

Az alábbi videóban egy általános könyök taping-ragasztást tekinthetünk meg: